Ingatlan eladás vagy vásárlás esetén jól jönne a segítség?

Szaktanácsadás

Lakossági és üzleti ügyfeleknek egyaránt ajánljuk az ingatlan szaktanácsadás előnyeit, kérje csomagban elérhető szolgáltatásainkat. Ha igazán tisztába akar lenni a tulajdonában lévő vagy megvásárolni kívánt ingatlan valós értékeivel és nem kér a vásárlást követő „meglepetésekből”. Több éves tapasztalattal rendelkező kollégánk mérnöki felmérést végez ingatlan szaktanácsadás során magán vagy üzleti ingatlanán.

Legyen az saját tulajdon vagy bérlemény egy ingatlan tancsádás független ingatlan szakértői véleményel megoldást és segítséget nyújthat. 

Amennyiben felkeletettük érdeklődését keresen minket bizalommal ingatlan szaktanácsadás, tanácsadás Borsod megyében: Miskolc, Edelény, Emőd, Encs, Kazincbarcika, Szerencs, Tiszaújváros környékén.

A csomag tartalmaz 3 szolgáltatást

1  Ingatlan értékbecslést:

Az ingatlan szakértői szemle során:

 • bejárjuk az ingatlant, megtekintjük az épületet, és a helyiségeket, megállapítjuk és rögzítjük műszaki állapotukat
 • szükség szerinti méréseket végeztünk a rendelkezésünkre bocsátott dokumentumok ellenőrzése és alaprajz ellenőrzése céljából, vagy elkészítjük a méretezett alaprajzot.
 • tanulmányozzuk az ingatlan környezetét
 • fényképfelvételeket készítünk, az ingatlan és környezetének bemutatása céljából, melyek a mellékletben megtalálhatóak lesznek.

Az értékelés módszertani alapjai, feltételei:

 • Az értékelés során megvizsgáljuk az ingatlan elhelyezkedését, környezetét, telekkönyvi adatait, fizikai állapotát, a felépítmények megjelenését, műszaki, szerkezeti részleteit (az épületszerkezetét, felhasznált építőanyagokat, az épületgépészeti rendszereket), műszaki állapotát, stb.
 • A szakvélemény felépítése és tartalmi összetétele megfelel a Termőföldnek nem minősülő ingatlanok hitelbiztosítéki értékének meghatározására vonatkozó 32/ 2000.(VIII.29.) PM rendelettel módosított 25/ 1997.(VIII.1.) PM rendelet előírásainak, valamint az értékelési szakvélemény tartalmi és formai követelményei szerint lettek szabályozva.
 • A becslés végeredményét befolyásoló egyéb tényezőket mérjük fel.  Ilyen    érték növelő vagy csökkentő tényezők, a  környezeti paraméterek például elhelyezkedés, infrastruktúra, gazdasági  fejlődés, piaci elemzés.  Ingatlan típusától függően a piaci-, költség-, hozam elvű vagy DCF módszerrel végezzük. végzünk! A végső piaci értéket mindig az adott ingatlantípusnak leginkább megfelelő ezt legpontosabban meghatározó módszer vagy megfelelő arányú súlyozásával határozzuk meg. A becslési dokumentáció 3 írásos példányban készül igény esetén elektronikus formában is átadjuk.

 

2 Energetikai Vizsgálat:

Lakások házak eladásához jogszabály szerint energetikai tanúsítvány szükséges, amely megmutatja az ingatlan energetikai teljesítőképességét. Ennek elkészítésében segítünk önnek. Helyszíni felmérést követően energetikai szakértőnk elvégzi a szükséges számításokat és akár 24 órán belül tanúsítványt állítunk ki, mely a vonatkozó jogszabály szerint 10 évig érvényes.

A helyes számítások elvégzéséhez szükség van úgynevezett tervdokumentációra, amely tartalmazza az ingatlan méretezett alaprajzát, nyílászáróinak méreteit, típusát és hő technikai jellemzőit, falazó anyagokat a falak rétegeinek leírását, a melegvízellátottság és fűtési formáját. Ezen adatok tulajdonában kollégánk elkészíti az írásos Energetikai dokumentációt, amelyet igény szerint digitális formában is átadunk önnek.

3  Egyedi elemzés:

Befektetési tanácsadást nyújtunk várható hozam, bérbeadási konstrukciók terén. Figyelembe vesszük a piac rövid és hosszú távú változásait az előrejelzéseket az adott régióra vetítve. Elemzéseink minden esetbe személyre szabottak s lehetőségekhez képest konkretizáltak.

 

Referenciák:

 •  Tudomány és Technika Háza Miskolc
 • Vasas Művelődési Központ
 • Hejő-Liget Lakópark ( volt tüzép területe) 
 • Tampere városrész fejlesztési terület ( 3 épületből álló 54 lakásos társasház fejlesztése)

 

Ingatlan tanácsadás / szaktanácsadás szolgáltatásunkat Borsod megyében, főként az alábbi városokban végezzük: Miskolc, Kazincbarcika, Edelény, Encs, Szerencs, Emőd, Tiszaújváros,