Ingatlan eladás vagy vásárlás esetén jól jönne a szaktanácsadás?

Lakossági és üzleti ügyfeleknek egyaránt ajánljuk az ingatlan szaktanácsadás előnyeit, kérje csomagban elérhető szolgáltatásainkat. Ha igazán tisztába akar lenni a tulajdonában lévő vagy megvásárolni kívánt ingatlan valós értékeivel és nem kér a vásárlást követő „meglepetésekből”. Több éves tapasztalattal rendelkező kollégánk mérnöki felmérést végez ingatlan szaktanácsadás során magán vagy üzleti ingatlanán.

Legyen az saját tulajdon vagy bérlemény egy ingatlan tancsádás független ingatlan szakértői véleményel megoldást és segítséget nyújthat. Exkluzív épületdiagnosztika ( Canadian Style) a kilincstől a kéményig átvizsgáljuk az  ingatlant és osztályozzuk helyiség részletezésben a teljes műszaki és esztétikai arzenált.

Amennyiben felkeletettük érdeklődését keresen minket bizalommal ingatlan szaktanácsadás, tanácsadás Borsod megyében: Miskolc, Edelény, Emőd, Encs, Kazincbarcika, Szerencs, Tiszaújváros környékén.

A csomag tartalmaz 4 szolgáltatást

1  Ingatlan értékbecslést:

Az ingatlan szakértői szemle során:

  • bejárjuk az ingatlant, megtekintjük az épületet, és a helyiségeket, megállapítjuk és rögzítjük műszaki állapotukat
  • szükség szerinti méréseket végeztünk a rendelkezésünkre bocsátott dokumentumok ellenőrzése és alaprajz ellenőrzése céljából, vagy elkészítjük a méretezett alaprajzot.
  • tanulmányozzuk az ingatlan környezetét
  • fényképfelvételeket készítünk, az ingatlan és környezetének bemutatása céljából, melyek a mellékletben megtalálhatóak lesznek.

Az értékelés módszertani alapjai, feltételei:

  • Az értékelés során megvizsgáljuk az ingatlan elhelyezkedését, környezetét, telekkönyvi adatait, fizikai állapotát, a felépítmények megjelenését, műszaki, szerkezeti részleteit (az épületszerkezetét, felhasznált építőanyagokat, az épületgépészeti rendszereket), műszaki állapotát, stb.
  • A szakvélemény felépítése és tartalmi összetétele megfelel a Termőföldnek nem minősülő ingatlanok hitelbiztosítéki értékének meghatározására vonatkozó 32/ 2000.(VIII.29.) PM rendelettel módosított 25/ 1997.(VIII.1.) PM rendelet előírásainak, valamint az értékelési szakvélemény tartalmi és formai követelményei szerint lettek szabályozva.

 

Másodsorban a becslés végeredményét befolyásoló egyéb tényezőket mérjük fel.  Ilyen    érték növelő vagy csökkentő tényezők, a  környezeti paraméterek például elhelyezkedés, infrastruktúra, gazdasági  fejlődés, piaci elemzés.  Ingatlan típusától függően a piaci-, költség-, hozam elvű vagy DCF módszerrel végezzük. végzünk! A végső piaci értéket mindig az adott ingatlantípusnak leginkább megfelelő ezt legpontosabban meghatározó módszer vagy megfelelő arányú súlyozásával határozzuk meg. A becslési dokumentáció 3 írásos példányban készül igény esetén elektronikus formában is átadjuk.

 

2 Energetikai Vizsgálat:

Lakások házak eladásához jogszabály szerint energetikai tanúsítvány szükséges, amely megmutatja az ingatlan energetikai teljesítőképességét. Ennek elkészítésében segítünk önnek. Helyszíni felmérést követően energetikai szakértőnk elvégzi a szükséges számításokat és akár 24 órán belül tanúsítványt állítunk ki, mely a vonatkozó jogszabály szerint 10 évig érvényes.

A helyes számítások elvégzéséhez szükség van úgynevezett tervdokumentációra, amely tartalmazza az ingatlan méretezett alaprajzát, nyílászáróinak méreteit, típusát és hő technikai jellemzőit, falazó anyagokat a falak rétegeinek leírását, a melegvízellátottság és fűtési formáját. Ezen adatok tulajdonában kollégánk elkészíti az írásos Energetikai dokumentációt, amelyet igény szerint digitális formában is átadunk önnek.

 

3 Hőfénykép:

Nincs többé titok ön előtt, mi mindent felderítünk! Nincs több konstrukciós hiba, lehetséges elfúrt csövek, ablakon kidobott fűtési költség, vakon keresgélés a falak és padló rétegei között. A hőfénykép segítségére lehet hőhidak, szigetelési problémák felderítésére, átnedvesedett, penészedésre hajlamos részek felderítésére, csőrepedés pontos helyének felderítése, padlófűtés csövek beazonosítására. Akkor is hasznos lehet önnek egy ilyen felmérés, ha felújítás előtt áll és a valós hőtechnikai hibákat is korrigálni szeretné. Ingatlan vásárlás esetén a megvásárolandó ingatlan hőtani elemzésére is szüksége lehet felderítve ezzel az ingatlan esetleges szükséges ráfordítási költségeit vagy új építésű ingatlan esetében a Kivitelezés jó minőségének ellenőrzésére.

Ingatlan értékesítés esetén egy ilyen bizonyítvánnyal értékesített ingatlan garancia a vevőnek és az eladónak egyaránt. Megelőzi az utólagos vevői reklamációkból adódó peres eljárásokat, kivitelező cégek részére kiemelten ajánlott szolgáltatásunk. Technikai eszközök: csúcstechnikájú infrakamera, laptop, professzionális kiértékelő szoftver segíti az ingatlan szakértő munkatársat, aki a felmérést rövid idő alatt szakszerűen elvégzi, majd kiértékeli és elemzi.

A technikai támogatást az ADMATIS Kft. biztosítja Egy átlagos ingatlan dokumentált termográfiás vizsgálata az ingatlan mérete és a felmérés részletessége alapján 20-30.000.- HUF,  ám ennél kedvezőbb lehetőségek is rendelkezésre állnak, különösen, ha kisebb házról/lakásról van szó, vagy ha megelégszik a helyszíni elemzéssel, írásos dokumentáció nélkül ( pl: fűtéscsövek felderítése egy tipikusan ilyen eset lehet)

 

4 Egyedi elemzés

Szükséges  felújítások javaslata és azok költségrészletezése igény szerint. Befektetési tanácsadás nyújtunk várható hozam, bérbeadási konstrukciók, rövid és hosszú távú ajánlatok és azok közvetítése társirodánk segítségével.
 

Ingatlan tanácsadás / szaktanácsadás szolgáltatásunkat Borsod megyében, főként az alábbi városokban végezzük: Miskolc, Kazincbarcika, Edelény, Encs, Szerencs, Emőd, Tiszaújváros,