Legyen az kis- közép vagy nagyberuházás mindig fontos, hogy megfelelő értéket kapjon vagy fizessen cége.  

A megfelelő piaci érték meghatározása mind eladóként mind vevőként fontos önnek, hogy a folyamatosan változó ingatlanpiacon profitáljon.  Társirodánk több mint 10 éve végzi ipari ingatlanok, létesítmények és földterületek közvetítését, melyhez mi adjuk a stabil piaci összegző elemzéseket és segítséget.

Üzleti ingatlanok irodák, irodaházak, ipari csarnokok, ipari- gazdasági épületek, területek felmérése becslése, értékesítése. Az értékesítésben résztvevő partnerünk a Demeter Ingatlanközpont.

  • Hivatalos írásos értékbecslés üzleti ügyfeleknek, ügyfél által hozott dokumentációból, mely tartalmazza a  tulajdoni lap és térképmásolatot  valamint  méretezett alaprajzot, ezt plusz díjazás mellett irodánk is beszerzi elkészíti önnek. Minden esetben helyszíni szemle szükséges mely alakmával pontos adatokat gyűjtünk az ingatlanról mely elsősorban kiterjed a műszaki adatokra:

 

A szakértői szemle során:

  • bejárjuk az ingatlant, megtekintjük az épületet, és a helyiségeket, megállapítjuk és rögzítjük műszaki állapotukat
  • szükség szerinti méréseket végeztünk a rendelkezésünkre bocsátott dokumentumok ellenőrzése és alaprajz ellenőrzése céljából, vagy elkészítjük a méretezett alaprajzot.
  • tanulmányozzuk az ingatlan környezetét
  • fényképfelvételeket készítünk, az ingatlan és környezetének bemutatása céljából, melyek a mellékletben megtalálhatóak lesznek.

 

Az értékelés módszertani alapjai, feltételei:             

  • Az értékelés során megvizsgáljuk az ingatlan elhelyezkedését, környezetét, telekkönyvi adatait, fizikai állapotát, a felépítmények megjelenését, műszaki, szerkezeti részleteit (az épületszerkezetét, felhasznált építőanyagokat, az épületgépészeti rendszereket), műszaki állapotát, stb.
  • A szakvélemény felépítése és tartalmi összetétele megfelel a Termőföldnek nem minősülő ingatlanok hitelbiztosítéki értékének meghatározására vonatkozó 32/ 2000.(VIII.29.) PM rendelettel módosított 25/ 1997.(VIII.1.) PM rendelet előírásainak,  valamint az értékelési szakvélemény tartalmi és formai követelményei szerint lettek szabályozva.

 

Másodsorban a becslés végeredményét befolyásoló egyéb tényezőket mérjük fel.  Ilyen    érték növelő vagy csökkentő tényezők, a  környezeti paraméterek például elhelyezkedés, infrastruktúra, gazdasági  fejlődés, piaci elemzés. Ingatlan típusától függően a piaci-, költség-, hozam elvű vagy DCF módszerrel végezzük. végzünk! A végső piaci értéket mindig az adott ingatlantípusnak leginkább megfelelő ezt legpontosabban meghatározó módszer vagy megfelelő arányú súlyozásával határozzuk meg. A becslési dokumentáció 3 írásos példányban készül igény esetén elektronikus formában is átadjuk. Megbízó Partnereink: Aegon, Mkb, Erste, Takarékszövetkezet, Indotek Group AXA, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, MIK Zrt.